Här kommer jag att förmedla de artiklar som många av oss invånare i Nynäshamn vill förmedla, återgivna fullständigt från Nynäshamnsposten.

måndag 25 februari 2013

Förklara sparkraven!

Hur kommer det sig att det sparas i kommunen? Varför kan man inte göra en budget som räcker till det skattepengarna är avsedda för, skola, äldreomsorg, bibliotek och så vidare?
Varför räcker aldrig pengarna, vad gör ni för fel?
Har undrat i många år när man har sparat färdigt. Att spara har blivit ett permanent tillstånd, Är det så att pengarna inte räcker för att man håller på med andra verksamheter som egentligen inte var tanken från början med skatterna?
En kommun skall väl använda våra skattepengar till folket i första hand och inte hålla på med fastigheter och andra konstiga verksamheter till kommunen själv?
Behöver vi höja skatten? Eller har kommunen tappat grundidén med alltihop?
Vad är det som gör att skolan ska spara och spara?
Vem tänker svara oss skattebetalare, barn, pedagoger och föräldrar?
Eller blir det som vanligt ingen kommentar? Är det ni politiker själva kanske som kostar för mycket?
En besviken pedagog och förälder

1 kommentar:

  1. Ja det är ganska intressant och det finns förståelse varför folk undrar varför skolan inte har pengar, varför biblioteket nästan läggs ner och varför man nu höjer båtplatshyrorna med 50%

    Jag kommer att fylla på med insändare här så mycket det går, allt sparas till eftervärlden, annonserar man i NHP, så är det borta innan veckan är slut. Nynäshamnsposten publicerar inte heller insändarna på nätet. Men det kanske är order?

    SvaraRadera